Timp estimat de citire: 2 minute

Tapioca este obținută din rădăcina plantei de manioc. Făina de tapioca, cunoscută și sub denumirea de amidon de tapioca, este adesea folosită în combinație cu alte făinuri fără gluten pentru produsele de patiserie. Tapioca nu conține gluten și este ideală pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten. Tapioca este o sursă bogată de energie și ușor de digerat, cu conținut redus de grăsimi saturate și sodiu.

Beneficiile pentru sănătate ale tapiocăi

1. Tapioca nu conține gluten și este potrivită pentru cei care suferă de boală celiacă și poate fi folosită în locul făinii cu gluten. Se găsește într-o mare varietate de produse fără gluten, cum ar fi gustări, deserturi, făină și agenți de îngroșare.

2. Tapioca ajută la pierderea în greutate, deoarece asigură senzația de sațietate datorită indicelui glicemic scăzut și reduce depunerea de grăsimi în celule, păstrând valori normale ale trigliceridelor și lipidelor în sânge.

3. Tapioca oferă energie copiilor, sportivilor, dar și celor care trebuie să se recupereze după o perioadă de boală, este recomandată după convalescență, deoarece ajută la recâștigarea forței. Este bogată în carbohidrați și te poate menține energizat fără a adăuga grăsimi.

4. Tapioca are un conținut scăzut de sodiu și este o alegere bună pentru cei care vor să reducă cantitatea de sare din alimentație.

5. Tapioca este un aliment ușor, ajută la digestie și poate fi consumat chiar și de copii. Tapioca conține amidon rezistent, care este important pentru sănătatea intestinului, având un puternic efect antiinflamator.

6. Deoarece se digeră ușor, tapioca este un aliment excelent pentru colită. Conține foarte puțină celuloză, o substanță vegetală care nu se dispersează în stomac și acest lucru o face ușor de asimilat fără a lăsa reziduuri.

7. Tapioca conține multe calorii, dar din punct de vedere nutrițional, este deficitară în vitamine, proteine și minerale. Prin urmare, tapioca trebuie combinată cu alimente care conțin vitamine, proteine, grăsimi și minerale, pentru a compensa elementele care îi lipsesc.

8. Tapioca este o sursă excelentă de potasiu și previne accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord, deoarece scade riscul de ateroscleroză și cheagurile de sânge. De asemenea, conține fier care asigură un flux mai bun de sânge și oxigen către celule.

9. Tapioca conține vitamina K, pe lângă fier și calciu, elemente importante pentru dezvoltarea oaselor, care protejează împotriva riscului de osteoporoză, artroză și fragilitatea oaselor. De asemenea, vitamina K reduce riscul apariției bolii Alzheimer, deoarece stimulează activitatea neuronală a creierului și contrastează cu acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi.

Dacă vrei să afli informații despre orez, citește articolul nostru despre acest subiect: 25 de lucruri despre orez.

[Poză de pe Pixabay]