Timp estimat de citire: 2 minute

Dacă ai boala celiacă atunci nu poți mânca gluten. Este periculos pentru sănătatea ta. Dar cum rămâne cu restul persoanelor? Este o modă în prezent să renunți la gluten. Eliminarea glutenului din alimentaţie nu este un lucru atât de rău pentru oamenii care o fac să se simtă mai bine, chiar dacă nu au boala celiacă.

Dar să elimini glutenul doar pentru a slăbi? Poate că nu.

Jeleurile Jelly Belly nu conţin gluten. Frişca nu conţine gluten. Orezul alb nu conţine gluten. Dacă alegi să nu mai consumi gluten, dar continui să mănânci zaharuri rafinate, cereale și multe calorii, nu, nu vei slăbi.

Din punct de vedere istoric, persoanele fără boala celiacă sau intoleranță la gluten au slăbit urmând o dietă fără gluten pentru că au renunțat la mâncarea nesănătoasă. Dar în ziua de astăzi, alimentele fără gluten sunt prezente în majoritatea zonelor urbane și în multe zone suburbane. Și mulți substituenți fără gluten pentru produsele de panificație sunt foarte rafinați și destul de bogați în zahăr.

Dacă treci de la o dietă nesănătoasă sau cu conținut ridicat de calorii pe bază de gluten la o dietă nesănătoasă sau cu conținut ridicat de calorii fără gluten, probabil că nu vei slăbi deloc. Însă, dacă scopul tău este să slăbeşti și nu ai semne sau simptome de intoleranță la gluten, atunci este posibil să nu fie cel mai bun mod de a face acest lucru. Dar dacă vrei să elimini glutenul pentru că ai simptome care pot fi legate de intoleranţa sau sensibilitatea la gluten şi vrei să slăbeşti, poate fi o modalitate foarte bună de a slăbi și în același timp să te simți bine.

Află ce alimente și ce plan de alimente funcționează cel mai bine pentru tine. În cazul în care este fără gluten, grozav! Dacă ai nevoie de ajutor pentru a afla care este planul potrivit pentru tine, consultă un nutriționist.

Dacă vrei să afli informații despre deficiențele de substanțe nutritive, citește articolul nostru despre acest subiect: Există o legătură între deficiențele de substanțe nutritive și boala celiacă?

Dacă vrei să afli informații despre dieta fără gluten, citește articolul nostru despre acest subiect: 4 riscuri ale unei diete fără gluten.

[Poză de pe Pixabay]