Timp estimat de citire: 1 minut

Produsele „clasice” cu gluten par să aibă un profil nutrițional mai bun în comparație cu produsele fără gluten. În medie, acestea din urmă sunt mai bogate în grăsimi și carbohidrați și mai scăzute în fibre decât cele cu gluten.

De asemenea, în cazul în care un regim fără gluten nu este bine supravegheat și monitorizat de către un medic, aceasta poate duce la dezechilibre nutriţionale şi chiar la boli cum ar fi bolile cardiovasculare.

Prețul este, de asemenea, diferit între produsele cu gluten și cele fără gluten. Potrivit prețurilor afișate pe diferite site-uri web, produsele fără gluten sunt mai scumpe decât cele cu gluten.

Aceste diferențe, în favoarea produselor actuale, ar putea fi parțial explicate prin înlocuirea materiilor prime, prin adaptarea proceselor de fabricație sau chiar prin popularitatea acestor produse.

Dacă vrei să afli informații despre contaminarea încrucișată, citește articolul nostru despre acest subiect: Cât de gravă este contaminarea încrucișată pentru boala celiacă?

[Poză de pe Unsplash]