Timp estimat de citire: 1 minut

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale au motive foarte bune să evite glutenul, dar o dietă fără gluten poate fi de asemenea benefică și pentru alții. Cu toate acestea, înainte să începi o dietă fără gluten, este indicat să vorbești cu un medic care să îți spună dacă această dietă ți se potrivește sau nu, în funcție de istoricul tău medical

Iată 10 beneficii surprinzătoare ale eliminării glutenului din dieta ta:

1. Pentru a gestiona boala celiacă: Dacă ai fost diagnosticat(ă) cu boala celiacă, tratamentul este adoptarea unei diete stricte, fără gluten.

2. Pentru a controla dermatita herpetiformă: Dermatita herpetiformă este o formă de boală celiacă care declanșează sistemul imunitar să atace pielea, în loc de intestinul subțire. Odată diagnosticați, oamenii sunt de obicei foarte motivați să elimine glutenul din alimentație pentru a evita erupțiile cutanate.

3. Pentru a reduce simptomele sensibilității la gluten: Spre deosebire de boala celiacă și dermatita herpetiformă, sensibilitatea la gluten nu este o boală autoimună. Este mai mult ca intoleranța la lactoză.

4. Pentru a îmbunătăți nivelul colesterolului.

5. Pentru a promova sănătatea digestivă.

6. Pentru a crește nivelul de energie.

7. Pentru a mânca mai multe fructe și legume, deoarece toate sunt fără gluten.

8. Pentru a reduce riscul de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și diabet.

9. Pentru a ajuta la eliminarea virusurilor și a germenilor, deoarece multe alimente pe care le vei consuma acum vor conține mai mulți antioxidanți, vitamine și minerale.

10. Pentru a îmbunătăți sănătatea persoanelor cu sindrom de intestin iritabil și artrită.

Dacă vrei să afli ce se întâmplă în corpul unui celiac dacă mănâncă gluten, citește articolul nostru despre acest subiect: Ce se întâmplă atunci când un celiac mănâncă gluten?

[Poză de pe Pixabay]